skip to Main Content
Din Guide Til Video Markedsføring

Din Guide til Video Markedsføring

Din guide til video markedsføring

Kom i gang med video markedsføring

I de sidste år er video markedsføring blevet mere vigtig. Videoer skiller sig fx ud på sociale medier, ved at give kunderne et hurtigt visuelt indtryk, uden at de således behøver at læse en tekst. På helt ned til 6 sekunder kan en kunde få de oplysninger, han/hun har brug for om en virksomhed eller et produkt, gennem en kort, visuelt udtryksfuld video.

Video markedsføring er en fantastisk måde for alle brands, at skille sig ud fra flokken af de mange tekst- og billedbaserede opslag, der lanceres hver dag på kundernes Facebook profil.

Takket være let tilgængelige videoværktøjer er det også blevet lettere end nogensinde før, at lave en sjov video helt uden omkostninger eller til en lille omkostning. Dette fx ved hjælp af egne smartphone kameraer, gratis eller betalbar videoredigeringssoftware, eller ved at købe sig til dele af eller hele processen ved sit online markedsførings bureau.

For at komme i gang, er det vigtigt med en strategi, for at sikre en struktureret og integreret markedsføring samt for at maksimere sin rækkevidde.

Her er forslag til de strategiske emner, man bør tage stilling til.

Ansvar

Inden arbejdet sættes i gang, skal der besluttes, hvem der er ansvarlig i virksomheden, hvor mange timer per uge der må benyttes, og ikke mindst det budget der må forbruges. Roller, som hvem der er ansvarlig for udvælgelse af emner, scripts, selve video sessionen, feedback på de enkelte videoer samt efteranalyse (/KPI) – skal alle placeres.

Formål

Man bør(/skal) planlægge et formål for kampagnen som helhed, men også for de enkelte videoer; hvad det er for en værdi de skal bringe for sine kunder. Sæt gerne en enkelt sætning op, for hvad hver video skal bringe af værdi. Dette er især vigtigt for de videoer, som ikke har med salg, men branding for øje.

Betalt markedsføring

Man kan toppe sine videoers rækkevidde med at booste dem. Og som med al anden online annoncering har man ret enestående muligheder for at målret sin annoncering mod personer, både demografisk, politisk eller interessebaseret.

Herunder er et par begreber man i så fald bør kende til. Tilgængelige videoannonceformater omfatter TrueView in-stream-annoncer, TrueView-video discovery annoncer og ”bumper”annoncer. TrueView-video discovery annoncer kan kun vises på YouTube:

 • TrueView in-stream-annoncer kører før, under eller efter andre videoer på YouTube eller på tværs af Display netværkswebsteder, spil eller apps. Disse annoncer kan også køre på YouTube-videoer, der er indlejret på andre websteder.
 • TrueView-video discovery annoncer vises kun på YouTube og er målrettet de steder, hvor kunderne søger efter indhold. Udseendet varierer afhængigt af annonce størrelse og annonceformat, som indholdsudgiverne understøtter. Når en kunde klikker på miniaturebilledet for at se din annonce, afspilles videoen på sin YouTube-watch eller -kanalside.
 • Bumperannoncer er et kort videoannonceformat, der er designet til at give mulighed for at nå kunder i vid udstrækning og øge bevidstheden om et brand ved at bruge en kort, og ’memoriserbar’ besked. Bumperannoncer er på 6 sekunder eller mindre, og seerne kan ikke springe over annoncen.

Emner

Som inspiration til hvilke emner man kan arbejde med, er at tage en organisatorisk emnebaseret tilgang. Fx dele sin virksomhed op i entiteter som Vision, Produkt, Personale, Salg, Service og Events. Ud fra hver entitet, kan man så udvælge et emne, såsom webinar, vejledninger og tips, demo, sjove videoer, virksomhedsleder informationer, kunde udtalelser, medarbejder udtalelser, storytelling (fx virksomhedskultur og politiske budskaber) og målrettet salg. Hvis man kan ramme nogle emner, som man allerede ved, at kunderne har på sinde, vil det være at foretrække.

Som udgangspunkt er traditionelle teorier som DAGMAR/ACCA modellen gode til at hjælpe med at tage afsæt i den rejse, man vil bringe sine kunder ud på:

 1. Awareness: Flytter en forbruger fra ubevidsthed til bevidsthed om produktet eller virksomheden
 2. Comprehension: Informerer forbrugeren om produktet og dets fordele
 3. Conviction: Overbevise forbrugeren om at købe produktet
 4. Action: Aktivere forbrugeren til rent faktisk at købe produktet

Specifikt vedr. vejledninger og tips

En måde at forbinde sig med kunderne er ved at sende vejledninger, der er relevante for branchen. Selvom det kan virke som om du vil give dine hemmeligheder væk, kan du her skabe dig et ry for at være fagkompetent, som således kan hjælpe til at skabe flere følgere / likes på Facebook og besøgende til din hjemmeside.

Vejledninger giver også mulighed for at lave video serier med nyttige tips således, at det er ”nemmere” at skabe en kontinuitet og struktur i udgivelsesplanen.

Specifikt vedr. kundegenereret indhold

En endnu bedre måde at forbinde med kunderne er, at sætte dem selv bag kameraet!. Brugergenereret indhold er mere tilbøjeligt til at generere aktivitet end virksomhedsgenereret indhold.

I stedet for at bruge timer på at producere et script og en velplanlagt video, så beder I jeres kunder om at oprette deres egne videoer, og I kan evt. tilbyde en gevinst for bedste video.

Det bedste ved kundegenereret indhold er, at det vil vise andres passion for dit produkt. Når potentielle kunder ser andres entusiasme, vil det med sikkerhed booste jeres branding.

Udgivelsesplan

Videokampagner bør planlægges som en serie, efter en kalender, og ikke blot når man har et nyt produkt eller tilbud.

Derfor starter man med at skabe et overblik over hvad det er man vil (fx brande og/eller sælge) og hvad videoerne derfor skal indeholde i grove træk. Herefter skal oprettes en tidsplan.

Der må gerne tages højde for nye produkter eller kampagner i tidsplanen, det vigtigste er, at der er en kontinuitet og struktur i videolanceringerne, både for bedre at planlægge arbejdet, men også for at tilfredsstille forventningsfulde kunder med et momentum.

Korte videoer

Sociale medier har revolutioneret den måde, som online-brugere kommunikerer med hinanden, med korte, præcise opslag, der langt overgår tungt indhold i popularitet. Mikrovideo-apps forkorter videoer ned til mindre end ti sekunder, hvilket gør dem ideelle til at dele på websteder som Facebook, Twitter og Instagram. I dette format kan kunder hurtigt se en besked, mens de ”ruller gennem” deres opdateringer på de sociale medier. Man kan således sende indhold, der lynhurtigt kan ses af et større publikum, især på Facebook.

”Call to action”

En fejl mange gør er, at skabe et godt opslag eller en god video uden at opfordre kunderne til at udføre en handling. Det er en rigtig god mulighed, når man nu allerede har kundernes opmærksomhed, så giv dem noget at klikke på. I har alligevel investeret tid og penge i kampagnen, så I kan lige så godt give det prikken over i’et.

”Call to action” kan være noget så simpelt som et godt tilbud fra hjemmesiden/webshoppen, hvis kunden kan svare på et spørgsmål, omhandlende videoen. Bare et par ord i slutningen af videoen kan føre til en konvertering, der ellers ikke ville være sket.

Efteranalyse

Hermed nogle forslag til målinger, man kan analysere på for hver videokampagne:

 • ”Attention span” og drop-off KPI: hvor mange procent af publikummet til jeres videoer skal i gennemsnit se videoerne helt igennem?
 • ”Click-through” KPI: Split test resultater for fx e-mail-indhold, med og uden videoindhold.
 • Hvor meget salg skal en video lede til?
 • Hvor mange videoer skal vises per dag, uge el. måned?

Rolle liste for oprettelse af videoer

Et forslag kunne være at tage en markedsføringskampagne ud fra DAGMAR modellen. Som kunne se således ud, inkl. ansvarsfordeling:

Ansvar    
Projekt Overordnet ansvarlig & KPI Person 1
  –          Timer per uge 1
  Udvælgelse af emner Person 2
  –          Timer per uge 1
  Oprettelse af scripts Person 2
  –          Timer per uge 5
  Oprettelse af videoer Person 2
  –          Timer per uge 15
  Feedback på videoer Person 1+3
  –          Timer per uge 1
  Efteranalyse Online firmaet
  –          Timer per uge 1
Emner Uge Kategori Beskrivelse Budskab
A C C A 40 Vision Hvem er virksomheden og hvad står den for? Virksomhedens vision og mission
  40 Tilbud Kampagne 1 Budskab 1
  41 Vision Hvem er virksomheden Viden om virksomheden
  41 Tilbud Kampagne 2 Budskab 2
  42 Vision Hvem er virksomheden Viden om virksomheden
  42 Tilbud Kampagne 3 Budskab 3
A C C A 43 Produkt Hvor kommer produkt A fra, og hvad skal man vide om dem? Produkt viden
  43 Tilbud Kampagne 2 Budskab 2
  44 Produkt Hvor kommer produkt B fra, og hvad skal man vide om dem? Produkt viden
  44 Tilbud Kampagne 3 Budskab 3
  45 Produkt Vejledninger / tips Produkt viden – salgsrelateret
  45 Tilbud Kampagne 1 Budskab 1
A C C A 46 Produkt Salgsrelateret emne Produkt viden – salgsrelateret
  46 Tilbud Kampagne 2 Budskab 2
  47 Kunde udtalelser Hvorfor handlede vi hos virksomheden? Viden om virksomheden / brandet- salgsrelateret
  47 Tilbud Kampagne 3 Budskab 3
  47 Medarbejder udtalelser Hvorfor arbejder vi hos virkosmheden? Viden om virksomheden / brandet- salgsrelateret
  47 Tilbud Kampagne 1 Budskab 1
A C C A 48 Storytelling Virksomheden – en succeshistorie Viden om virksomheden / brandet- salgsrelateret
  48 Tilbud Kampagne 2 Budskab 2
  49 Virksomhedsleder informationer Hvorfor denne vision/mission? Viden om virksomheden / brandet- salgsrelateret
  49 Tilbud Kampagne 3 Budskab 3
  50 Storytelling Konkurrence – Indsend video der relaterer sig til produkterne / virksomheden Viden om virksomheden / brandet- salgsrelateret
  50 Tilbud Kampagne 1 Budskab 1

 

Afslutning

Budskabet der skal følge ovenstående er, at det vigtigste er at komme i gang. Brænd igennem og gør det. Snak og dialog om emnet fører i sig selv ingen vegne.

Skulle du have forslag til forbedringer af indlægget, er du meget velkommen til at smide en kommentar, nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top